ОРАКУЛ® колофермин калію – концентроване добриво з калієм для позакореневої обробки в критичні моменти розвитку польових та плодово-ягідних культур.
- екологічно чисте, висококонцентроване, рідке мікродобриво, зручне і безпечне у застосуванні;
- завдяки органічній формі краще проникає у тканини рослин і краще засвоюється;
- добре поєднується із пестицидами, стимуляторами росту, розчинами мінеральних добрив з широким діапазоном рН (тобто, з такими, що застосовуються на різних типах ґрунтів);
- не містить азоту, що робить добриво ідеальним джерелом калію в пізні фази розвитку рослин.
Коли треба додавати калій?
- з’являється хлороз на кінчиках і краях листя (так званий «крайовий опік листка»);
- хлорозні ділянки забарвлюються у бронзовий та темно-бурий колір і відмирають.
Які рослини потребують калій найбільше?
- картопля
- овочі (огірки, томати, морква)
- плодово-ягідні культури (яблуні, груші, суниці, малина)
- виноград
- кукурудза
- соняшник
Що робити у разі нестачі добрива з калієм?
- Добриво калій допоможе усунути симптоми калієвого голодування, а також попередити їх.
Калійне добриво має такі властивості:
- посилення стійкості рослин до приморозків, зміцнення соломини;
- зменшення ураження посівів кореневими гнилями й іржею;
- краще надходження води в клітини рослин;
- зменшення процесу випаровування;
- підвищення утворення цукрів у листках і пересування їх в інші органи.
Рекомендована норма внесення препарата:
30 – 40 мл (овочеві та інші культури), 40 – 50 мл (кукурудза, картопля), 50 – 60 мл (соняшник), 60 – 80 мл (виноград, плодово-ягідні культури) на 10 л води.
Зауважте:
Препарат не кристалізується. В умовах низьких температур він набуває гелеподібного стану, який змінюється на рідкий, якщо його потримати в теплі. Склад мікродобрива дозволяє проводити обробки за температури повітря вище +5°С. Для оптимального ефекту рекомендується застосовувати спільно зі стимулятором росту рослин ВИМПЕЛ®.
Склад
| г/л
|
Калій (K2O)
| 361 |
Колофермин
| 785 |
Рекомендації щодо застосування
Культура
| Строки внесення
| Норма внесення, мл на 10 л води
|
Кукурудза
| 6-8 листків, молочно-воскова стиглість
| 40 – 50
|
Соняшник
| 4-8 листків, бутонізація
| 50 – 60
|
Картопля
| бутонізація, після цвітіння 40 – 50
| 40 – 50
|
Виноград
| після цвітіння ,наступні внесення з інтервалом 10-14 днів
| 60 – 80
|
Плодово-ягідні
| після цвітіння, наступні внесення з інтервалом 10-14 днів
| 60 – 80
|
Овочі та інші культури
| на початку вегетації ,наступні внесення до припинення інтенсивного росту з інтервалом 7-10 днів
| 30 – 40
|