Переваги буряка
Столовий буряк входить до багатьох страв національної української кухні. Він високо цінується завдяки своїм винятковим смаковим якостям і дієтичним властивостям. А садівники відзначають легкість агротехніки і відмінну лежкість цієї рослини. Виростити насіння буряка для продажу коренеплодів в майбутньому нескладно: необхідно просто посіяти його в строк. Буряк демонструє швидкі темпи зростання за умови своєчасного поливу та періодичного проріджування.
Види буряка
Батьківщиною буряка є Далекий Схід і Індія. Залежно від призначення цей овоч підрозділяється на такі сорти:
- Листовий. У їжу вживається не корінь, а багате на білок листя, що утворюють велику розетку.
- Кормовий вид йде на харчування домашньої худоби, який швидко набирає масу за рахунок високого вмісту поживних речовин в буряках.
- Цукровий і полуцукрові види відносяться до технічної культури. Такий буряк накопичує у своїх коренеплодах велику кількість сахарози (до 20%) і використовується для переробки та отримання цукру.
- Столовий. У його склад входить бетаїн, що дає коренеплоду яскраво-червоний колір. Для подальшого консервування в Агро-якістьі можна купити насіння буряка оптом сортів Бордо з солодкою і соковитою м'якоттю темно-червоного кольору. А для борщу більше підійде сорт «Циліндра» з подовженими коренеплодами яскраво-червоного кольору.