ОРАКУЛ® колофермин кальцію – концентроване мікродобриво з кальцієм, що застосовується для корекції порушення фізіології рослин внаслідок дефіциту кальцію.
- екологічно чисте, висококонцентроване, рідке мікродобриво, зручне і безпечне у застосуванні
- завдяки органічній формі краще проникає у тканини рослин і краще засвоюється
- добре поєднується із пестицидами, стимуляторами росту, розчинами мінеральних добрив з широким діапазоном рН (тобто, з такими, що застосовуються на різних типах ґрунтів)
Коли треба додавати кальцій?
- під шкіркою плоду м’якоть місцями стає коричневою;
- підкіркова плямистість, яка з часом переходить у пробковіння;
- плоди втрачають товарні якості.
Добриво з кальцієм які рослини потребують кальцій найбільше?
- виноград
- овочі (огірки, томати, морква)
- баштанні культури
- плодово-ягідні культури (яблуні, груші, суниці, малина)
Що робити у разі нестачі кальцію?
- Добриво кальцій допоможе усунути симптоми кальцієвого голодування, а також попередити їх.
Завдяки застосуванню мікродобрива ОРАКУЛ® колофермин кальцію відбувається:
- регулювання побудови клітинних мембран;
- підвищення рівня стійкості до шкідників;
- збільшення в’язкості та проникності протоплазми;
- стимулювання процесів засвоєння азоту та пересування вуглеводів;
- покращення товарних якостей плодів, лежкості.
Кальцієве мікродобриво – рекомендована норма внесення препарата:
40 – 50 мл (овочеві, баштанні культури), 50 – 60 мл (виноград, плодово-ягодні культури) на 10 л води.
Зауважте:
Препарат не кристалізується. В умовах низьких температур він набуває гелеподібного стану, який змінюється на рідкий, якщо його потримати в теплі. Склад мікродобрива дозволяє проводити обробки за температури повітря вище +5°С. Для оптимального ефекту рекомендується застосовувати спільно зі стимулятором росту рослин ВИМПЕЛ 2®.
Склад
| г/л
|
Кальцій (CaO)
| 206 |
Азот (N)
| 103 |
Колофермин
| 953 |
Рекомендації щодо застосування
Культура
| Строки внесення
| Норма внесення, мл на 10 л води
|
Овочеві, баштанні культури
| 2 – 3 внесення в період росту та достигання плодів
| 40 – 50
|
Виноград
| після цвітіння, 4 – 5 разове внесення з інтервалом 10-14 днів
| 50 – 60
|
Плодово-ягідні (яблуня, груша, суниця, малина)
| після цвітіння, 4 – 5 разове внесення з інтервалом 10-14 днів
| 50 – 60
|