Кріп: смачна і корисна приправа на столі цілий рік
Батьківщиною кропу вважається Середземномор'я. Насичений смак і склад, багатий на вітаміни (А, С і групи В) і мікроелементи (марганець, залізо, кальцій) зробили кріп однією з найпопулярніших трав. Ця невибаглива рослина розмножується самосівом. Її можна зустріти на будь-якому городі. Якщо не пересівати регулярно кріп, то він починає рано стеблуватися. Але можна уникнути зайвих зусиль, якщо правильно підібрати сорти, купивши насіння кропу в інтернет-магазині «Агро-якість».
Класифікація видів кропу по дозріванню
Кріп можна вирощувати протягом усього року. Для цього потрібно посадити насіння кропу, оптом придбане в Агро-якістьі, чергуючи ранні, середні та пізні сорти. Сучасні господині не мислять приготування салатів, картоплі та інших страв без нього. Агро-якість здійснює продаж насіння кропу таких видів:
середній, дає від 6 до 10 листків, а через 5-10 діб з'являються стебла; протягом літа встигають сформувати парасольки і насіння, яке підходять для приправ;
ранній вид насіння, яке швидко проростає і після утворення 4-6 насіння починає цвісти;
пізній: від моменту висівання до стеблування такого кропу проходить 65-70 діб; такий кріп має соковиті товсті стебла і укорочені міжвузля.